Чат бот
067 50 40 200 066 50 40 200 0342 78 00 10
account phone phone

Що значить ринок газу для українців

Дата публікації: 19-10-2020 о 14:33, останнє оновлення: 19-10-2020 о 15:22
Усі новини

1 серпня цього року в Україні відбувся офіційний старт ринку газу для населення. Відтепер кожен побутовий споживач може вільно обирати постачальника блакитного палива для своєї оселі. На жаль, лише 30% українців знають про нововведення. А це значить, що 70% побутових споживачів не поінформовані про свої права і не можуть користуватись перевагами ринку. В чому ж суть реформи?

Раніше ціну блакитного палива для населення регулювала держава, адже ринкова вартість ресурсу могла стати справжнім шоком для українця. Проте навесні 2019 року світові ціни на газ почали знижуватись, а на середину 2020 в Україні зафіксували найнижчу вартість блакитного палива за останні 12 років. І це стало вагомим поштовхом до запуску ринку газу для населення.

Зараз Регулятор спростив процедуру зміни постачальника, аби участь споживача була мінімальною. Все для того, щоб українців не насторожувала бюрократична тяганина і вони могли вільно обирати найкращу для себе компанію. Вже зараз в Україні працює понад 230 постачальників газу для населення, серед яких і «Прикарпатенерготрейд». Вони конкурують за кожного клієнта, пропонуючи кращу ціну, сервіс, суміжні продукти.

За даними Асоціації постачальників енергоресурсів, майже 40% побутових споживачів хочуть отримувати електрику та газ в одного постачальника, адже це зручно та вигідно. Таку пакетну послугу пропонує наша компанія. Покрокова інструкція, як стати клієнтом ПрЕТ, за посиланням: www.bit.ly/gas_pret

Варто розуміти, що ринок відкрився лише в сегменті постачання газу. Що стосується послуги розподілу, вона залишається природною монополією і закріплена за операторами ГРМ або, простіше кажучи, облгазами.