Чат бот
067 50 40 200 066 50 40 200 0342 78 00 10
account phone phone

Франківському гуртожитку та котеджному містечку загрожує знеструмлення

Дата публікації: 06-05-2021 о 15:39, останнє оновлення: 12-05-2021 о 10:38
Усі новини

Через борги управляючих компаній без світла можуть залишитись мешканці котеджного містечка, що на Калуському шосе, та гуртожитку котельно-зварювального заводу на вул. Новій, 5. Наразі житлово-будівельний кооператив «Радислав» боргує ТОВ «Прикарпатенерготрейд» 184 тис. гривень, а заборгованість ДП «Івано-Франківський котельно-зварювальний завод» по гуртожитку становить майже 100 тис гривень.

Варто розуміти, що ця проблема виникла не за кілька місяців, а є наслідком систематичного невиконання договору в частині розрахунків. «Ми завжди йдемо на діалог з клієнтом, щоб вирішити питання заборгованості без вимкнення. І лише коли всі наші кроки споживач ігнорує, відповідно до законодавства відбувається припинення електропостачання. Як постачальник наша компанія намагається попередити знеструмлення, особливо коли йдеться про житлові приміщення. Однак ні «Радислав», ні котельно-зварювальний завод не дотримуються зобов’язань, про які вдалось домовитись раніше», - зазначає заступник начальника департаменту по взаємодії з клієнтами «Прикарпатенерготрейду» Василь Бойчук.

Мешканці «Радислава» і гуртожитку КЗЗ розраховуються за електроенергію через юридичну особу (компанію-управителя) за загальним обліком. Тому припинення електропостачання зі сторони постачальника можливе лише на об’єкти загалом. Щоб вимкнення не відбулось, юридичні клієнти мають звернутись до «Прикарпатенерготрейду» щодо подальшого плану погашення заборгованості, та що важливо потім його дотримуватись. Інакше вже до кінця травня житлові будинки, які перебувають на обслуговуванні боржників, можуть залишитись без електрики.

Нагадаємо, що під час карантину діє мораторій на вимкнення населення. Проте, за роз’ясненням Держенергонагляду, він не поширюється на колективних споживачів, які розраховуються за загальним будинковим лічильником.