Чат бот
067 50 40 200 066 50 40 200 0342 78 00 10
account phone phone

ОСББ «Галицький двір» може лишитись без електрики

Дата публікації: 23-02-2021 о 14:13, останнє оновлення: 23-02-2021 о 14:14
Усі новини

Івано-Франківське ОСББ «Галицький двір» може залишитись без світла через борги. 2 березня 2021 року до об’єкту припинять електропостачання, якщо ОСББ не розрахується з ТОВ «Прикарапатенерготрейд». Відповідне попередження надіслали голові об’єднання співвласників та міському голові з проханням якомога швидше вирішити питання заборгованості.

Наразі заборгованість ОСББ, яка виникла внаслідок систематичної недоплати, становить понад 46 тис. грн. Крім того, негативна тенденція розрахунків зберігається. І цей факт впливає на можливість постачальника закуповувати електроенергію на потреби споживачів області для безперебійного електропостачання.

«Якщо ситуація не наблизиться до вирішення, ми, на жаль, будемо вимушені з 2 березня проводити обмеження або припинення електропостачання цьому споживачу. ОСББ зараз на загальному розрахунку як колективний споживач, тому загроза вимкнення є для всіх помешкань. Зі своєї сторони ТОВ «Прикарпатенерготрейд» постійно з розумінням ставилось до того, що в умовах карантину населення не оплачує послуги в повному обсязі. Проте в усіх таких випадках потрібно шукати порозуміння і йти назустріч не тільки клієнту, а й постачальнику» - розповів заступник начальника департаменту по взаємодії з клієнтами «Прикарпатенерготрейду» Василь Бойчук.

Нагадаємо, що під час карантину діє мораторій на вимкнення населення. Проте, за роз’ясненням Держенергонагляду, він не поширюється на колективних споживачів, які розраховуються за загальним будинковим лічильником.