Чат бот
067 50 40 200 066 50 40 200 0342 78 00 10
account phone phone

В Міненерго розповіли про заходи на подолання кризи в галузі

Дата публікації: 23-06-2020 о 15:26
Усі новини

22 червня Міністерство енергетики презентувало звіт про виконання рішень Антикризового штабу. Нагадаємо, що двома тижнями раніше уряд створив штаб для вирішення нагальних проблем, які виникли в галузі енергетики.

Підсумком співпраці штабу і профільного міністерства стало:

  • удосконалення механізмів ПСО і прийняття змін до постанов Кабміну, які регламентують проведення аукціону на електричну енергію, що виробляється атомними станціями.
  • вивільнили 5% для можливості НАЕК «Енергоатом» продавати електроенегрію на спеціальних аукціонах
  • прийнято розпорядження Кабміну для забезпечення пріоритетного використання вітчизняного вугілля тепловою генерацією
  • підписано Меморандум про порозуміння з виробниками та інвесторами ВДЕ. Виконання умов документу дасть можливість заощадити енергосистемі в цілому близько 6,5 млрд. грн. щорічно і понад 2 млрд. євро за весь період підтримки
  • написання двох законопроектів. Перший – імплементує положення Меморандуму, удосконалює аукціонну модель, яка вже передбачена чинним законодавством про підтримку альтернативних джерел енергії. Другий - вносить зміни до Закону "Про ринок електричної енергії»

Серед іншого другий законопроект передбачає продовження строку зобов’язань діючого ПОН на рік і на стільки ж відтермінування конкурсу на визначення ПУП.