Чат бот
067 50 40 200 066 50 40 200 0342 78 00 10
account phone phone

Зміни в Правилах ринку: як власники генерацій ВДЕ укладатимуть договір з постачальником

Дата публікації: 24-07-2020 о 11:49
Усі новини

26 червня НКРЕКП прийняла постанову №1219 «Про затвердження змін до Правил роздрібного ринку електроенергії». Зміни торкнулись і частини діяльності домашніх генерацій ВДЕ.

Основні нововведення:

  1. Схеми для укладання договору купівлі-продажу не потрібно.
  2. Паспорт точки розподілу/передачі надається тільки після внесених змін у зв’язку із підключенням станції. Побутовий споживач після підключення генерації зобов’язаний протягом 15 календарних днів з дня отримання від оператора системи паспорта точки розподілу (передачі) електричної енергії, але не пізніше закінчення календарного місяця, надати його копію постачальнику універсальних послуг, з яким має укладений договір про постачання електричної енергії.
  3. Заява-повідомлення про встановлення генеруючої установки подається після підключення оператором системи розподілу і внесення відповідних змін у договір про надання послуг з розподілу.
  4. Договір про купівлю-продаж електричної енергії за «зеленим» тарифом стає публічним

Зокрема, відтепер договір про купівлю-продаж розміщується у відкритому доступі на сайті постачальника. Таким чином, документ не потрібно підписувати індивідуально з кожним виробником. Договір активується після отримання заяви-повідомлення від власника домогосподарства.

Договір про купівлю-продаж укладається шляхом:

  • приєднання до умов договору, опублікованого на веб-сайті постачальника
  • реєстрації заяви-повідомлення про приєднання до договору

Детальніше про умови укладення договору можна дізнатись тут.