Чат бот
067 50 40 200 066 50 40 200 0342 78 00 10
account phone phone

Ринок працює на клієнта: як підприємства сьогодні можуть економити на енергоресурсах

Дата публікації: 05-07-2021 о 10:47
Усі новини

Новому ринку електроенергії в Україні виповнилося два роки. Для населення реформа поки запрацювала лише в частині поділу традиційних обленерго на оператора й продавця. Ціну ж надалі регулює держава. А от бізнес вже може оцінити всі плюси й мінуси нового ринку, обираючи свого постачальника за ціною та сервісом.

Компанія «Прикарпатенерготрейд» пропонує малому та середньому бізнесу вигідну співпрацю. Адже їхнім клієнтам більше не треба відвідувати різні структури. Багато послуг надають в єдиному офісі або ж просто в режимі онлайн.

«Клієнт стає вибагливішим, ми це чудово розуміємо і йдемо до нього з комплексною пропозицією. Наша ціль – допомогти бізнесу заощадити кошти і час. Сьогодні ми, крім електроенергії, пропонуємо газ, а також різні додаткові продукти, щоб підприємства більш ефективно використовували енергоресурси. Вкрай важливим є питання обслуговування, тому постійно розвиваємо цифрові сервіси для клієнтів», – каже директор ТОВ «Прикарпатенерготрейд» Олег Дацко.

На Заході вже давно поширеною є практика єдиного постачальника енергоресурсів, коли клієнт купує електрику, газ і суміжні продукти в однієї компанії. Особливо така можливість цікава для підприємств.

«Маємо кілька пакетних пропозицій, які відрізняються за умовами оплати, обсягом споживання, наповненням. Часто бізнесу важко працювати за передоплатою, тоді спілкуємося з клієнтом, визначаємо пріоритети і складаємо комерційну пропозицію з плановими платежами або оплатою по факту. Залежно від цього міняється й ціна електроенергії та газу. Але в будь-якому разі ми пропонуємо клієнту саме ті умови співпраці, які максимально відповідають його потребам», – підкреслює Уляна Білоголовка, заступниця директора з питань продажу «Прикарпатенерготрейду».

Головним критерієм вибору для бізнесу є ціна, на другому місці – сервіс. У цьому випадку виграють компанії, які мають мережу центів обслуговування, кол-центр, пропонують особистих менеджерів, зручні електронні сервіси. Серед підприємців, які вже оцінили переваги єдиного постачальника, – Володимир Микитин, директор ТзОВ «ІТ Люкс».

«Дуже зручно комунікувати, коли різні послуги надає одна компанія. В нас є свій особистий менеджер і він нам допомагає, якщо виникають питання. Але здебільшого вирішуємо все онлайн», – говорить Володимир Микитин.

«Прикарпатенерготрейд» постійно працює над впровадженням нових послуг. Серед таких – енергоаудит, який здійснюють спільно із сервісною компанією «Адамсон» для підприємств, адміністративних і громадських будівель, ОСББ. Після проведення аудиту клієнт отримує детальний звіт з рекомендаціями, які дозволяють суттєво економити. За підсумками аудиту також пропонують індивідуальний тариф на електрику та газ.

ТОВ «Прикарпатенерготрейд» має широку мережу центрів обслуговування. Представництво компанії є в кожному райцентрі Івано-Франківщини. Консультації можна отримати безпосередньо в офісі, а також телефоном, електронною поштою, через вайбер-бот або зв'яжіться з менеджером для консультації.