Чат бот
067 50 40 200 066 50 40 200 0342 78 00 10
account phone phone

Будинкам «Комфортного дому» загрожує знеструмлення

Дата публікації: 16-02-2022 о 15:32
Усі новини

Об’єкти «Комфортного дому» з 22 лютого можуть залишитись без світла. Причиною цьому став рекордний борг комунального підприємства перед електропостачальником – 4,8 млн. гривень.

ТОВ «Прикарпатенерготрейд» неодноразово попереджало керівництво КП про наслідки заборгованості та намагалось вжити всіх заходів, щоб попередити вимкнення. На жаль, ці дії не вирішили проблему і наступний крок, який залишається згідно з чинним законодавством, - припинення електропостачання.

Тому з 22 лютого заплановане поетапне вимкнення об’єктів «Комфортного дому». Спочатку буде знеструмлено адміністративні приміщення та місця загального користування у багатоквартирних будинках (входи у під’їзди, сходові, ліфти). Насамкінець, якщо питання не вдасться вирішити, буде вимкнено гуртожитки, які перебувають на загальному обліку. Відповідне попередження надіслано керівнику «Комфортного дому».

«Прикарпатенерготрейд» ще раз звертається до уповноважених осіб якомога швидше відреагувати на ситуацію, щоб уникнути припинення електропостачання. Адже знеструмлення житлових приміщень є крайнім заходом, до якого вимушений вдаватись постачальник, коли споживач систематично не виконує умов договору та не йде на компроміс.

Нагадаємо, що під час «червоної зони» діє мораторій на вимкнення населення. Проте він не поширюється на колективних споживачів, які розраховуються за загальним будинковим лічильником та юридичних осіб, що обслуговують житлові будинки. Побутовим споживачам, які мають індивідуальні договори і розраховуються за електроенергію напряму постачальнику, вимкнення помешкань не загрожує.