Чат бот
067 50 40 200 066 50 40 200 0342 78 00 10
account phone phone

Прикарпатці масово обирають нового постачальника газу

Дата публікації: 20-06-2022 о 16:18
Усі новини

Майже 9 мільйонів українців потрапили до постачальника газу «останньої надії». Річ у тім, що більшість газзбутів вже не надає послуги населенню. Така ситуація склалась у 15 областях України, серед яких й Івано-Франківська. Тож, всі побутові клієнти місцевого газзбуту більше не можуть проводити розрахунків та співпрацювати зі своїм колишнім постачальником.

Термін перебування споживача в ПОН обмежений до 60 днів. Протягом цього часу абонент має перейти на контракт до постійного постачальника. То що робити тисячам прикарпатців, які одного дня випадково дізнались, що більше не є клієнтами збуту? Насправді ситуація некритична, адже підписати контракт з постійним постачальником дуже просто.

Клієнт має право обрати будь-яку компанію, що працює у цьому сегменті. Приміром, побутові споживачі Івано-Франківщини можуть підписати договір зі своїм постачальником електроенергії «Прикарпатенерготрейдом» та отримувати електрику і газ разом.

«З відкриттям ринку газу для населення процедура зміни постачальника максимально спрощена. Достатньо подати заяву-приєднання разом з копією елементарних документів – паспорта й коду. Для наших споживачів електроенергії, власників приміщень, жодних інших документів не потрібно. Відтак споживач отримує підтвердження про перехід, це триває приблизно 5 робочих днів. Договір з ПОН розривається автоматично щойно ви стаєте клієнтом нашої компанії», - розповідає заступник директора з розвитку ТОВ «Прикарпатенерготрейд» Роман Юринець.

«Прикарпатенерготрейд» приймає заяви онлайн або у центрі обслуговування. У двох випадках процес легкий, для онлайн-заяви потрібен лише цифровий підпис, який просто отримати в Приват24 або у Дії. Всі потрібні інструкції є на сайті або фахівці нададуть консультацію в регіональному офісі компанії.

«Ми чи не єдиний постачальник в області, який пропонує клієнтам мережу центрів обслуговування. Хоч якими зручними є електронні сервіси, часто людині потрібне живе спілкування для вирішення того чи іншого питання. Ми надаємо послуги як онлайн, так і особисто в офісі. Це стосується і процедури переходу на постачання газу. Автоматично наші клієнти отримують доступ до зручних електронних сервісів: вайбер, телеграм, кол-центр  і що важливо - єдиного персонального кабінету споживача газу та електрики», - підкреслює Роман Юринець.

Під час прийняття рішення люди часто цікавляться, що буде з пільгами при зміні постачальника газу. В цьому сенсі хвилюватись не варто, адже пільги й субсидії йдуть за споживачем. Клієнтам достатньо повідомити управління соціального захисту про зміну постачальника й надати свій новий особовий рахунок. Потрібний документ для соцзахисту громадяни отримують одразу при переході.

Головним критерієм вибору для населення залишається ціна. Приміром, «Прикарпатенерготрейд» пропонує одну з кращих річних пропозицій – 7,98 грн/м3. Порівнювати ціни споживачі можуть на ресурсі «Газотека» або «Газправда». Разом з тим, фахівці радять не зволікати з вибором постійного постачальника і зробити свій вибір якомога швидше. Детальніше про процедуру переходу  - за посиланням