Чат бот
067 50 40 200 066 50 40 200 0342 78 00 10
account phone phone

Чому рахунки потрібно оплачувати вчасно

Дата публікації: 16-12-2021 о 11:18
Усі новини

Якісне та надійне електропостачання залежить від рівня розрахунків, і це відповідальність кожного споживача. «Прикарпатенерготрейд» вдячний клієнтам, які вчасно оплачують послугу – до 20 числа щомісяця.

У серпні цього року набрав чинності Закон України, який скасовує заборону на вимкнення побутових споживачів через заборгованість. Обмеження діють лише на період «червоного» рівня карантину та 30 днів після цього (в окремих областях України). Тож, протермінований навіть місячний борг може стати підставою для припинення електропостачання.

Наразі 23 тис. прикарпатців мають заборгованість за електроенергію на загальну суму майже 20 млн. грн. Серед «лідерів» – місто Івано-Франківськ, де 6 тис. споживачів сумарно боргують близько 5 млн гривень. З 7 грудня наша область перейшла до «жовтої» зони карантину, тому вже за місяць ці споживачі можуть залишитись без світла.

«Варто розуміти, що знеструмлення – це кінцевий захід, який застосовується лише тоді, коли споживач не йде назустріч та систематично не платить за електропостачання. Ми ж постійно спілкуємося з клієнтами, щоб владнати питання заборгованості без вимкнення, запропонувати компромісні варіанти. А соціально вразливі категорії населення, у випадку фінансових труднощів, можуть звертатися в центр обслуговування і складати договір реструктуризації», - пояснила заступниця директора з питань обслуговування клієнтів ТОВ «Прикарпатенерготрейд» Тетяна Шутка.

Через борги споживач може залишитись не тільки без світла, але й без пільги на житлово-комунальні послуги. Відповідно до чинного законодавства у субсидії відмовляють за наявності простроченої понад три місяці заборгованості, загальна сума якої перевищує 20 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, а це - 340 гривень.

Постачальник нагадує, що вимкнення несе за собою не тільки часові, але й додаткові фінансові втрати. Адже окрім боргу споживачу потрібно буде оплатити послугу повторного підключення і чекати 3-5 робочих днів на відновлення електропостачання. Тому краще завчасно подбати про розрахунок за електроенергію, не чекаючи повідомлення про знеструмлення.

Дізнатися стан особового рахунку можна:

Якщо ж отримали попередження, уникнути вимкнення ще цілком можливо. Для цього необхідно повністю оплатити суму боргу та повідомити про це «Прикарпатенерготрейд» до дати припинення електропостачання, що вказана в повідомленні.

Сервіси для передачі показань

2 роки повномасштабного вторгнення, 10 років війни... 

Зі світлом і комфортом!

Без ліфтів і світла в будинках!

Тимчасово відсутній доступ до електронних адрес!

Як комунальним підприємствам вийти з боргової кризи?

Частки джерел енергії 2023

Скасування мораторію: як не залишитися без світла?

Зі світлом і без заборгованості: «Прикарпатенерготрейд» інформує боржників про можливість вимкнень

Затверджено тарифи на передачу та розподіл електричної енергії на 2024 рік!

Інформуємо про зміни у законодавстві!

З грудня діятимуть нові прайс-кепи на електроенергію!

Вересень — за старими, жовтень — за новими!

Як підготуватися до зими?

Встигніть подати показання лічильника природного газу!

Тепер з нами ще зручніше!

Альтернативні сервіси подачі показань лічильника природного газу для клієнтів ПРИКАРПАТЕНЕРГО • ТРЕЙД

Ситуація на енергоринку мала б суттєво покращитися!

Більше новин