Чат бот
067 50 40 200 066 50 40 200 0342 78 00 10
account phone phone

Як відновити електропостачання після вимкнення

Дата публікації: 19-10-2021 о 14:01
Усі новини

ТОВ «Прикарпатенерготрейд» вкотре нагадує споживачам: набрав чинності Закон України, який скасовує заборону на припинення електропостачання населенню через заборгованість.

Для відновлення електропостачання після вимкнення за заборгованість споживачу потрібно:

  1. Сплатити в повному обсязі суму боргу. Це можна зробити онлайн або в будь-якому відділенні банку чи «Укрпошти». Усі способи оплати – за посиланням.
  2. Звернутися до постачальника ТОВ «Прикарпатенерготрейд» за рахунком на повторне підключення (включає вартість відключення за борги та відновлення електропостачання і сплачується за іншими реквізитами). Для цього зверніться в центр обслуговування (особисто чи на електронну адресу) або зв’яжіться з нашим фахівцем через вайбер/телеграм.
  3. Надати копії документів про оплату боргу та послуги повторного підключення. Лише після цього постачальник надсилає оператору системи розподілу заявку на відновлення електропостачання. Відповідно до законодавства термін виконання заявки – 3-5 робочих днів.

Соціально незахищені категорії населення, які не мають фінансової можливості погасити заборгованість повністю, можуть підписати договір реструктуризації у центрі обслуговування, завчасно оплативши перший внесок - не менше 30% від загальної суми до оплати. Додатково потрібно підготувати пакет документів: паспорт громадянина України, довідка про присвоєння ідентифікаційного номера, довідка про склад сім’ї, довідка про доходи всіх повнолітніх осіб, прописаних в квартирі (для пенсіонера — довідка з управління пенсійного фонду України), для мешканців сільської місцевості - акт обстеження матеріально-побутових умов житлового приміщення.

Якщо особи, зареєстровані в квартирі, офіційно не працевлаштовані, це потрібно вказати в заяві і відзначити загальний сукупний дохід сім’ї, а також надати оригінал і копії трудових книжок цих осіб. При цьому договір про реструктуризацію боргу не звільняє споживача від оплати поточного споживання електричної енергії.

Вимкнення несе за собою не тільки часові, але й додаткові фінансові втрати. Тому краще завчасно подбати про розрахунок за електроенергію, не чекаючи повідомлення про знеструмлення.