Чат бот
067 50 40 200 066 50 40 200 0342 78 00 10
account phone phone

Особливості електропостачання юридичним споживачам

Дата публікації: 09-05-2022 о 14:21
Усі новини

Як відомо, на час воєнного стану діє заборона на вимкнення населення, проте вона не поширюється на юридичних споживачів. Так наказом Міністерства енергетики України №148, який набув чинності 06.05.2022, затверджено «Положення про особливості постачання електричної енергії споживачам та розрахунків між учасниками роздрібного ринку електричної енергії у період дії в Україні воєнного стану».

Згідно з цим документом, постачальник має право розпочинати процедуру вимкнення споживачів-боржників. При цьому без погодження обласної військової адміністрації заборонено вимикати об’єкти, що задіяні у виконанні військових завдань/замовлень чи у сфері забезпечення товарами першої необхідності.

Відповідно до чинного законодавства, несвоєчасні або розрахунки не в повному обсязі є підставою для припинення електропостачання. «Прикарпатенерготрейд» сформував і передав ОВА список юридичних споживачів, яким загрожує вимкнення. Тож підприємства-боржники невдовзі отримають повідомлення про дату знеструмлення. Однак наша компанія завжди виступає за врегулювання ситуації до припинення електропостачання. Споживач, якому скрутно погасити весь борг, може звернутись до постачальника, щоб узгодити розтермінування оплати й уникнути знеструмлення.

ТОВ «Прикарпатенерготрейд» нагадує, що надійність електропостачання напряму залежить від рівня розрахунків. Тому закликає кожного юридичного і побутового клієнта, при можливості, платити за спожиту електрику. Адже це гарантія безперебійного виробництва енергії, роботи мереж, закупівлі ресурсу і наповнення держбюджету.

Івано-Франківщина наразі є надійним тилом для України, бізнес тут має працювати, щоб підтримувати економіку держави. А злагоджена робота - це також і вчасний розрахунок за отримані товари та послуги, в тому числі за електроенергію.

Сервіси для передачі показань

2 роки повномасштабного вторгнення, 10 років війни... 

Зі світлом і комфортом!

Без ліфтів і світла в будинках!

Тимчасово відсутній доступ до електронних адрес!

Як комунальним підприємствам вийти з боргової кризи?

Частки джерел енергії 2023

Скасування мораторію: як не залишитися без світла?

Зі світлом і без заборгованості: «Прикарпатенерготрейд» інформує боржників про можливість вимкнень

Затверджено тарифи на передачу та розподіл електричної енергії на 2024 рік!

Інформуємо про зміни у законодавстві!

З грудня діятимуть нові прайс-кепи на електроенергію!

Вересень — за старими, жовтень — за новими!

Як підготуватися до зими?

Встигніть подати показання лічильника природного газу!

Тепер з нами ще зручніше!

Альтернативні сервіси подачі показань лічильника природного газу для клієнтів ПРИКАРПАТЕНЕРГО • ТРЕЙД

Ситуація на енергоринку мала б суттєво покращитися!

Більше новин