Чат бот
067 50 40 200 066 50 40 200 0342 78 00 10
account phone phone

«Прикарпатенерготрейд» здійснюватиме продаж гарантій походження електроенергії

Дата публікації: 25-09-2024 о 15:14
Усі новини

Отримання сертифікату гарантій походження електроенергії сьогодні має чимало переваг для підприємців: використання електроенергії з відновлюваних джерел демонструє відповідальне ставлення до довкілля, що позитивно впливає на імідж компанії, у деяких країнах та регіонах існують законодавчі вимоги або стимули для використання відновлюваної енергії, а  наявність сертифікату гарантій походження допомагає підприємствам відповідати цим вимогам. Також це важлива конкурентна перевага в тендерах та при співпраці з міжнародними компаніями, які мають високі екологічні стандарти.

Як і коли український бізнес зможе отримати такий сертифікат, – розповідають фахівці ТОВ «Прикарпатенерготрейд».

Гарантії походження електричної енергії є електронними документами, які підтверджують, що певна частка електроенергії, яка постачається та використовується на підприємстві, була вироблена з відновлюваних джерел. Інформація, що міститься в реєстрі гарантій походження, використовується для розкриття інформації споживачам електричної енергії про джерела енергії у загальній структурі балансу електричної енергії, придбаної електропостачальниками та/або виробленої на їх власних генеруючих установках.

В Україні механізм отримання таких сертифікатів напрацьовується вперше. Для цього НКРЕКП створено реєстр постачальників, які зможуть продавати підприємствам такі документи, серед них – постачальник електроенергії та природного газу «Прикарпатенерготрейд».

Торгівля гарантіями походження «зеленої» електроенергії, повідомляють у компанії, здійснюватиметься на майданчику АТ «Оператор ринку», механізм уже працює в тестовому режимі. Система гарантій походження електроенергії працюватиме паралельно з постачанням ресурсу, незалежно від договірних відносин на ринку електричної енергії.

Гарантія походження міститиме інформацію про вид відновлюваного джерела енергії, що використовується у процесі виробництва електричної енергії, початкову та кінцеву дату відпуску електричної енергії в мережу та/або виробництва з метою використання для власного споживання, місце розташування, встановлену потужність та характеристику генеруючої установки, інформацію про механізм інвестиційної підтримки, який застосовується/застосовувався для створення відповідних генеруючих установок, дату введення в експлуатацію генеруючої установки, дату та країну видачі гарантії походження та відповідність екологічним стандартам.

Якщо Ви підприємець і прагнете отримувати прозору інформацію про частки джерел електричної енергії, звертайтеся за консультаціями та необхідною інформацією за номером +38 097 241 89 95