Чат бот
067 50 40 200 066 50 40 200 0342 78 00 10
account phone phone

Знаки-попередження про небезпеку ураження струмом

Про небезпеку ураження струмом попереджає низка знаків та плакатів, затверджених Правилами експлуатації електрозахисних засобів. Найбільш поширені серед них:

ПОСТІЙНІ ЗНАКИ

ОБЕРЕЖНО
ЕЛЕКТРИЧНА
НАПРУГА

(фон знаку жовтий, кайма та стріла чорні)
Попереджує про небезпеку ураження електричним струмом в електроустановках всіх класів напруги електростанцій та підстанцій. Кріпиться на зовнішній стороні вхідних дверей електростанцій та підстанцій в населеній місцевості, на зовнішніх дверцятах камер вимикачів і трансформаторів, на дверях щитових та зборок напругою до 1000 В, а також на опорах високовольтних ліній напругою понад 1000 В на висоті від 2,5 до 3 метрів від землі.
ОБЕРЕЖНО
ЕЛЕКТРИЧНА
НАПРУГА

(фон знаку жовтий, череп та кайма чорні, стріла червона)

Розміщується замість попереднього знаку поблизу дитячих установ та майданчиків.

ОБЕРЕЖНО
ЕЛЕКТРИЧНА
НАПРУГА

(кайма та стріла знаку наносяться на поверхню бетону чорною фарбою)

Наноситься на залізобетонні опори ліній електропередачі.

ПЕРЕНОСНІ ПЛАКАТИ

Літери чорного кольору на білому фоні. Кайма та стріла червоного кольору.

Плакат використовують для попередження про небезпеку ураження електричним струмом в електроустановках всіх класів напруги електростанцій та підстанцій. Розміщується у закритих розподільчих пристоях на захисних тимчасових огороджах струмоведучих частин, що знаходяться під напругою; на тимчасових огороджах, встановлених у проходах, куди не слід заходити; на постійних огороджах камер, а також у відкритих розподільчих пристроях під час виконання ремонтних робіт.

Плакат використовують для попередження про небезпеку підйому по конструкціях, при якому можливе наближення до струмоведучих частин, що знаходяться під напругою.
Вивішується в розподільчих пристроях на конструкціях, сусідніх з тою, що призначена для підйому працівників, які обслуговують електромережі, до робочого місця, розташованого на висоті.

Для попередження нещасних випадків ураження електрострумом необхідно завжди звертати увагу на плакати та знаки на електрообладнанні!