Чат бот
067 50 40 200 066 50 40 200 0342 78 00 10
account phone phone

Монетизація субсидій

У травні 2021 року завершився процес монетизації пільг на оплату комунальних послуг. Оновлена система передбачає виплату субсидій виключно у готівковій формі.

Домогосподарствам, які отримували субсидію у безготівковій формі обов’язково слід звернутись в орган соцзахисту населення, щоб надати інформацію про свій банківський рахунок, на який вони хочуть отримувати готівкові виплати. Крім того, отримувати субсидію можна і через відділення організації, що здійснює виплату і доставку пенсій та грошової допомоги за місцем фактичного проживання.

Через зміну механізму призначення пільги змінились і платіжки для побутових клієнтів, які отримували субсидію у безготівковій формі. Тому в рахунку більше не вказується розмір субсидії, а сума до оплати зазначається у повному обсязі.

Постановою КМУ від 16 вересня 2022 р. № 1041 «Деякі питання надання житлових субсидій та пільг на оплату житлово-комунальних послуг, придбання твердого та рідкого пічного побутового палива і скрапленого газу Пенсійним фондом України» передано функції з призначення та виплати житлових субсидій та пільг на оплату житлово-комунальних послуг Пенсійному фонду України, а це  означає, що з 1 жовтня 2022 року саме Пенсійний фонд України забезпечує виплату субсидій та пільг.