Чат бот
067 50 40 200 066 50 40 200 0342 78 00 10
account phone phone

Приклад-роз'яснення рахунку за електроенергію

Побутові споживачі «Прикарпатенерготрейду» отримують рахунки за електроенергію у новому форматі. У платіжці й надалі відображається важлива інформація про споживання та оплату електроенергії, а також нові дані, порівняно з попередньою формою рахунку. Підготували детальне роз’яснення на конкретному прикладі.

1. Адреса центру обслуговування та електронні канали зв’язку, за якими можна звернутися до постачальника ТОВ «Прикарпатенерготрейд».

2. Реквізити ТОВ «Прикарпатенерготрейд»: розрахунковий рахунок, МФО, ЄДРПОУ.

3. QR-код з інформацією про суму до оплати та даними платника (споживача).

4. Інформація про споживача: прізвище, ім’я, по батькові, № особового рахунку, адреса.

5. Блок показів. Тут відображаються розподілені за часовими зонами/без зони початкові і кінцеві покази лічильника, а також обсяг електроенергії спожитий у вказаний період/зону доби.

У стовпці «Спожито кВт*год (перерахунки минулих періодів)» міститься інформація про кВт*год, якщо у звітному місяці відбувся перерахунок споживання.

У стовпці «Спожито кВт*год (нараховано за звітний місяць)» міститися інформація про обсяг електроенергії, спожитий по зонах/без зони за звітний місяць.

6. Блок складових ціни - довідкова інформація про тариф, складові ціни та ринкову вартість електричної енергії. Всі значення блоку відображаються з врахуванням ПДВ.

Ціна - фіксована ціна електроенергії для побутового споживання у звітному періоді. Якщо розрахунки здійснюються по зонному обліку, то в такому випадку зазначається денна ціна.

Ціна електричної енергії – реальна закупівельна ціна електричної енергії.

Послуги постачальника – тариф на послуги постання електричної енергії («Прикарпатенерготрейд»).

Послуги ОСР – тариф на послуги оператора системи розподілу (обленерго).

Послуги ОСП– тариф на послуги оператора системи передачі (НЕК «Укренерго»),

у т.ч. Підтримка виробників електричної енергії з альтернативних джерел – складова плати за послуги ОСП на забезпечення «зеленого тарифу».

Ринкова ціна – сумарне значення перерахованих вище складових ціни електричної енергії.

Компенсація через механізм покладення спеціальних обов'язків - різниця між тарифом вказаним у верхньому рядку «Ціна» та «Ринкова ціна», наступна комірка - різниця між реальною вартістю спожитої за місяць електроенергії (стрічка «Ринкова ціна») та нарахуванням відповідно до тарифу для населення (стрічка «Всього нараховано: за період з…»). Суми нарахувань отримуємо множенням тарифу у відповідному рядку на спожитий обсяг без врахування зонних коефіцієнтів.

Нічна зона, пікова зона – інформація вказується, якщо застосовується зонний облік електроенергії, коефіцієнти для відповідної часової зони.

Всього нараховано: за період з ... по ... - вартість е/е по тарифу вказаному в верхньому рядку «Ціна» у розрізі кожної з зон БЕЗ ВРАХУВАННЯ зонних коефіцієнтів.

Всього нараховано з врахуванням коефіцієнтів, грн: - вартість спожитої е/е з врахуванням зонних коефіцієнтів (якщо такі застосовуються до споживача).

7. Блок нарахувань та погашень – дані, на основі яких була виведена кінцева сума до оплати.

Борг на початок місяця, грн – сума заборгованості або переплати на 1 число місяця. У разі переплати біля суми буде знак «-».

Оплачено, грн – оплата, що надійшла протягом періоду, за який було сформовано рахунок.

в.т.ч. Компенсація ОСР/Постачальника, грн – сума компенсацій протягом періоду, за який було проведено нарахування.

Пільга/субсидія, грн –сума нарахованих немонетизованих пільг.

Перерахунки (корекції), грн. – грошове значення стовпця «Перерахунки минулих періодів/корекції, кВт*год».

Борг на кінець місяця, грн. – сума заборгованості або переплати на останнє число місяця. У разі переплати біля суми буде знак «-».

Оплата у поточному місяці – оплата, яка надійшла на розрахунковий рахунок у поточному періоді.

Всього до оплати, грн – сума до оплати, з урахуванням всіх надходжень у розрахунковому періоді.

Нарахування пені – дані відображатимуться у разі нарахування пені для населення, під час воєнного стану не застосовується.

Ініціювання припинення постачання - зазначається інформація про актуальне попередження про вимкнення, під час воєнного стану до населення не застосовується.

Остання зарахована оплата - дата та сума крайньої зарахованої оплати під час формування рахунку.

8. Інформуємо - актуальна інформація для споживача, новини.

9. QR-коди з посиланням на вайбер-бот та чат з фахівцем у телеграмі.