Чат бот
067 50 40 200 066 50 40 200 0342 78 00 10
account phone phone

Порядок зміни електропостачальника

Споживач має право в порядку, встановленому Правилами роздрібного ринку електроенергії, змінити електропостачальника шляхом укладання договору з іншою компанією.

Процес зміни електропостачальника супроводжується суб’єктами (учасниками) ринку електричної енергії та учасниками роздрібного ринку електроенергії. Вони забезпечують зміну й інформаційний обмін під час неї на безоплатній основі.

Зміна постачальника за ініціативи споживача має бути завершена протягом визначеного періоду (у термін, що не перевищує 21 календарний день з дня повідомлення споживачем нового постачальника про наміри змінити попереднього). Таким днем вважається дата зафіксованого звернення споживача до нового постачальника про намір укласти з ним договір.

Якщо споживач має чинний договір про постачання електроенергії з фіксованим терміном дії, аби уникнути штрафних санкцій за дострокове розірвання договору з боку попереднього постачальника, споживач повинен повідомити нового постачальника про намір укласти з ним договір за 21 календарний день до дати закінчення терміну дії чинної угоди.