Чат бот
067 50 40 200 066 50 40 200 0342 78 00 10
account phone phone

Комерційна пропозиція для дСЕС

Можливість виходу на вільний ринок виробникам і власникам дСЕС!

Повідомляємо, що НКРЕКП постановою № 847 від 9 травня 2023 року ухвалила рішення про надання побутовим та юридичним виробникам електричної енергії прав на продаж виробленої генеруючими установками електричної енергії постачальнику за вільним договором та за договірною ціною.

Таке рішення регулятора надає альтернативну можливість збуту згенерованої електроенергії тим виробникам, які з різних причин не можуть отримувати виплати за «зеленим тарифом» (наприклад, якщо згенерована електроенергія не була бодай частково спожита виробником), що значно розширює права таких споживачів, адже умови нової постанови

•  дають можливість гарантованого збуту виробленої електроенергії за договірною ціною;
•  пропонують інші умови розрахунків (виплати не залежать від коштів НЕК «Укренерго», а надходять напряму від постачальника);
•  дозволяють укладення договору продажу згенерованої електроенергії за вільними цінами, не розриваючи попередній.


Спрощена процедура оформлення дозволяє повернутися до "зеленого" тарифу у будь-який час.


Варто розуміти, що можливість збуту виробленої електроенергії напряму з постачальником хоча б за договірною ціною, корелюючи з вартістю на РДН, є набагато краще, аніж робота в нуль чи довгі очікування коштів через механізм відшкодування НЕК "Укренерго".
Крім того, після 2030 року очікується повний вихід на вільний ринок.

Для того, щоб укласти договір за вільними цінами та призупинити попередній на обраний вами термін, необхідно всього лише актуалізувати дані. Це займе не більше 5 хвилин.

Постанова набула чинності 10 травня 2023 року. Переглянути текст постанови: https://bit.ly/41zZNqc

Контакти: 050 433 26 84 — відділ продажу