Чат бот
067 50 40 200 066 50 40 200 0342 78 00 10
account phone phone

Зі світлом і без заборгованості: «Прикарпатенерготрейд» інформує боржників про можливість вимкнень

Дата публікації: 04-01-2024 о 11:30
Усі новини

Тривалий час, внаслідок дії воєнного стану, для постачальників універсальних послуг діяла заборона щодо вимкнення електричної енергії у побутових споживачів у разі наявності заборгованості.

Це, на жаль, спричинило значну заборгованість населення, яке частково перестало дотримуватися платіжної дисципліни належним чином.

Так, станом на 3 січня 2023 року загальна сума протермінованої  заборгованості  споживачів Івано-Франківської області сягнула 102 млн. грн. Саме ці кошти могли  б бути спрямовані на закупівлю енергоресурсів, відновлення електромереж та підтримку стійкості енергетики у її надскладний період.

Уряд постановою від 29.12.2023 за №1405 дозволив відключення від електромереж боржників за спожиту електроенергію, що мешкають в регіонах, в яких не ведуться бойові дії та які не знаходяться під тимчасовою окупацією.

Побутовим споживачам Івано-Франківської області, які систематично не здійснюють оплату за спожиту електричну енергію, постачальник має право припинити електропостачання.

Фахівці «Прикарпатенерготрейду» радять населенню якомога швидше погасити заборгованість, щоб не позбавити свої помешкання електропостачання. Якщо можливості цілком погасити заборгованість немає, це можна здійснити частинами. Для цього необхідно звернутися до центру обслуговування клієнтів і укласти заяву на реструктуризацію боргу, – зазначають  у ТОВ «Прикарпатенерготрейд»