Чат бот
067 50 40 200 066 50 40 200 0342 78 00 10
account phone phone

Комерційна пропозиція електропостачальника

Згідно п.3.2.7 ПРРЕЕ:

Публічна комерційна пропозиція (комерційні пропозиції) електропостачальника повинна мати унікальну назву в межах одного електропостачальника та містити таку інформацію:

  1. ціну на електричну енергію, у тому числі диференційовані ціни та критерії диференціації;
  2. визначену в ліцензії на провадження господарської діяльності з розподілу (передачі) території здійснення діяльності оператора системи, доступ до якої має електропостачальник і на якій пропонує відповідну комерційну пропозицію;
  3. спосіб оплати;
  4. термін (строк) виставлення рахунку за спожиту електричну енергію та термін (строк) його оплати;
  5. визначення способу оплати послуг з розподілу електричної енергії через електропостачальника з наступним переведенням цієї оплати електропостачальником оператору системи або напряму з оператором системи (необхідно обрати лише один з варіантів);
  6. розмір пені за порушення строку оплати або штраф;
  7. зобов'язання надавати компенсації споживачу за недотримання електропостачальником комерційної якості надання послуг;
  8. наявність або відсутність штрафу за дострокове припинення дії договору, розмір штрафу;
  9. строк дії договору та умови пролонгації;
  10. урахування пільг, субсидій;
  11. можливість постачання захищеним споживачам;
  12. комерційна пропозиція може містити інші умови, які пов'язані безпосередньо з постачанням електричної енергії або особливостями постачання певного виду (на загальних умовах, постачальником універсальної послуги, постачальником "останньої надії").

Споживач перед укладанням договору про постачання електричної енергії має обрати відповідну комерційну пропозицію та зазначити її у заяві-приєднані до умов договору постачання електричної енергії споживачу. Така комерційна пропозиція є невід'ємним додатком до договору.